Почти  една година след първото заседание на Експертния съвет по

...
Почти  една година след първото заседание на Експертния съвет по
Коментари Харесай

Какво ще е бъдещето на Пловдив? Гледат изменението на Общия устройствен план

Почти  една година след първото съвещание на Експертния съвет по устройство на територията за изменението на Общ устройствен план на Община Пловдив, той още веднъж ще преглежда най-важния документ за развитието  на града.
Прочетете още
На процедура от обществените  разисквания за изменението на Общия организационен проект минаха две години, а на следващия ден експертният съвет  занапред ще преглежда новите моменти в първичния документ, предложен  от проектантите  от „ Булплан ”.
Огромното забавяне  се случи заради  върнатата екологична оценка от Регионална инспекция за опазване на околната среда на Община Пловдив. През този интервал имаше  митинги и остро  политическо опълчване в локалния парламент. Утре ще бъде показана и новата графична част на документа, който  контролира всички строителни процеси в Община Пловдив.

Изменението на Общ устройствен план дава концептуалното развиване на Пловдив за идващите години. Трите съществени момента от предварителния план са:  високо строителство по булевардите и всички терени със специфични статути, ниско строителство в покрайнините на града, а зелените площи понижават от ден на ден.

Именно е тук е била и главната забележка на Община Пловдив към проектантите – да бъдат обособени повече зелени зони и пояси, като на следващия ден те би трябвало да станат ясни.

Относно  изменението на план-схемата  за комуникационно-транспортната система на Пловдив се плануват четири нови моста над река Марица, развиването на  четирите тангенти, с акцент към Южната и улици за над милиард лв..

Оптимистичният вид е изменението  на Общия организационен проект е да се одобри до 6 месеца и той да влезе в действие, в случай че няма обжалвания.

TrafficNews  пусна поредност от материали за новия Общ организационен проект:

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР